fredag 21 mars 2014

Att göra i helgen

I veckan har det inte gjorts många knop med husprojekt från min sida. Men Metria har varit ute och gjort finutsättning av grunden.

Efter sprängningen var vi inte särskilt noga när vi satte upp profiler och snören igen. Nu var det tio cm skevt, och 1 cm fel i höjd.

Containerleveransen blev uppskjuten till nästa vecka, och enligt ryktet på byn ska vi få elen påkopplad nästa vecka. Ska ringa och hetsa om elen på måndag.

Skumglaset har jag inte fått något leveransbesked på. Bara muntliga löften. Hetsa på måndag.

Radonduken har dock kommit!

Imorgon Lördag 
Ska vi lägga ut radonduken och tejpa ihop den. Ska vara ett lager geotextil under, och ett över.
Där behöver vi värmelampa för tejpen, den glömde jag låna. Får fixa imorrn bitti. Skarp kniv till geoduken! Slipa ikväll.

Sen ska vi lägga ut ett lager makadam över så den inte blåser iväg. Niklas hjälper till med grävmaskinen. Det är typ 22 kubikmeter totalt, jobbigt att häva med spade.

I makadamlagret ska vi lägga dräneringsslang med lutning på minst 5 cm/10 meter. Det blir typ tio cm över radonduken på högsta stället, under ytterdörren. Behöver en gruskratta, låna av päronen. En lång planka också, kanske en 22*70 mm, 4 meter lång. Den glömde jag köpa. Bygghandeln öppnar nio imorrn.
Slang hade Niklas överbliven hemma. Hyrde en laser av Jocke.

Själva makadamet behöver vi inte väga av asnoga, då det ändå kommer 15 cm skumglas på det. Avloppet ska hamna nånstans i övre delen av makadamet. Vi får be Niklas göra ett utfall i jorden för det, och för jordröret till skafferiet.

Vi sket i att hyra nån padda för att packa makadamet nu. Det gör vi i samma veva som vi häver på skumglaset och packar det.

Söndag
Hämtade ut gängstång för att göra pinnbultar till tvillingmontaget på Lilla Huset. Tog tid, var lite halvudda gänga. M14*1,5 mm. Beställningsvara. Hjulmuttrar hade också kommit.

Svetsa fast nya stela axeln, svetsa ihop distanserna till montagen. Kapa gängstängerna i lagom längd och montera ihop.

Har inte hundra säkrat en pinnsvets än. Ska höra med Bengt-Göran om jag kan låna hans. Höra om han kan släpa ut vagnen till tomten nästa helg? Jag kunde låna Tommys svetshjälm.

/Peter
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar