lördag 29 mars 2014

Att lägga avloppsrör och köra ost

Dagens att göra lista var att padda över makadamet, lägga avloppsrör under blivande sulblock och förbereda Lilla Huset för flytt.

Jag är lite sen i starten på lördagar, var inte ute på tomten förrns kl elva. 
Börja med att jämna till efter att vi grävde ner dräneringsslangen. Har fått låna en asfaltsraka av Niklas, en kratta hade säkert kunnat funka också.Det behöver inte vara asjämt, bara så att paddan kan stampa överallt. När man kör dom känns det som att de inte gillar backar. Den här lilla paddan var jättesmidig att köra. Eftersom foten är rund har den endast drift åt ett håll. Man svängde bara runt den som en liten karusell.Här ska det bli jordrör till ett skafferi i kökets norra hörn. Vi drar bara ut en snutt på 1,5 meter "genom" grunden så länge. Läkterna symboliserar grunden, och de tunna pinnarna sulblockens inre kant.Annika borrar ner pinnar ungefär där golvbrunnarna m.m. ska vara. Tror rörmokarna använder armeringsjärn när det är på riktigt.Lånade fram ett digitalt vattenpass med gradangivelse. Smiiiiidigt! För att rören inte ska röra sig bör man padda under innan man lägger som fick vi lära oss. Annars flyter dom gärna upp lite när man paddar över.

Vi rakade fram ett fall, kollade med en 45*145 bräda om det var jämt hela vägen. Sen bankade vi lite med den och ruskade jämnare. Paddade och gjorde om tills vi fick det som vi ville.Nu har vår hyrda lilla vän hoppat färdigt för idag. Lat som jag är försökte jag givetvis köra den uppför landgången. Det gick förstås inte. Fick vagga den upp.Men det gick, alldeles själv! Inte dåligt med min späda kroppshydda. Nu får den villa tills imorrn.Från höger pissrör, vilande bajsrör och stammen för BDT. Resten av dragningen överlåter vi nog till rörmokar Jörgen.Och där är jordröret. Vi har hällt några skottkärror grus över dom så de inte rymmer. De långa rören ska nog få lite till så man inte snubblar på dom.Tackar högre makter för detta fina väder. Detta hade nog inte alls varit lika roligt i hällregn.

/Peter

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar