onsdag 9 april 2014

Besök hos Rinkaby Rör och Wernerssons Snickeri

Idag lekte vi mystery shoppers på Rinkaby Rör i Jönköping. Tommy brukar säga att om man har 50% rabatt på Ahlsells är Rinkaby billigare ändå.

Kanske stämmer. Väldigt trevliga var dom i alla fall. Och gjorde ett riktigt snyggt arbete av att klura ut vad vi skulle bygga och plocka fram komponenter.
Vi ska dra VVS i Lilla Huset och kan nästan ingenting. Så hjälpen var välbehövlig. Har man bara delarna i handen brukar det lösa sig. Åt lite för många geléhallon för att vara acceptabelt när vi var där.

Till Lilla Huset blev det så att vi kittade rutorna själva. På vägen hem besökte vi Wernerssons Snickeri. De har tillverkat snickerierna till Lilla Huset, och kommer även göra till Stora Huset.
De hade precis gjort ett enormt lunettfönster till kyrkan i Rök. Var minst två meter brett. Minst.

Vi har ju undrat varför man inte kan få rutor satta med linoljekitt. Svaret är förstås att det inte går att applicera snabbt nog. Blir för dyrt för kunden. Vill man ha linoljekitt får man nog göra det själv.

Wernersson trodde en anledning till att gamla bågar håller så länge är att linoljekittet konserverar och skyddar med sin linolja. Låter inte orimligt.
Vi kommer lägga tiden och åbäket att kitta själva till Stora Huset också.

Och furu som duger till fönster kostade numera runt 6000 kr kubiken. Annika får dra mig därifrån. Dom gör så snygga grejer. Jag vill pilla på allt, och fråga om allt.

Hoppas jag en dag kan bli lika duktig.

/Peter

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar