söndag 13 april 2014

Familjecirkusen

Idag har hela familjen varit med på tomten på förmiddagen. Stimmigt värre att se till att alla har något att göra samt verktyg till det. Den enda skruvdragaren har det varit mycket slitande i. 

Nedan har vi lugnet före stormen. Annika spikar hammarband.Tanken var att utnyttja dom till att få upp limträbalken som håller mellanbjälklaget. Känns skönt att slippa det imorrn när vi bara är tre. Här är det svåra redan gjort, ena ändan är uppe.Och andra ändan. Pappa och Syster Yster mäter ut var limträbalken ska vara, Annika och Krister gör klart södra hammarbandet. Har för mig jag beställde limträbalken 20 cm för lång. Nu var den precis lagom lång. Märkligt.Uppdelning i två grupper. Syster Yster, Krister och Pappa ska bygga andra hammarbandet. Krister pekar med hela handen om något.Kaffestund i Lilla Huset. Måste vara nytt rekord med sex personer inne samtidigt.Nu har dom åkt hem för att laga mat och klippa träd. Tror dom tyckte det var roligt. Hammarbanden klara, limträbalken fastsatt, och en byggställning för att jobba med mellanbjälklaget hopskruvad.
Byggställningen var en del av helgens hemläxa från SnickarJocke.Satt upp temporära pelare under limträbalken. Ska vara två stycken permanenta sen, men vi kan inte sätta dit dom förrns vi gjutit sulor för det, och vi kan inte gjuta förrns skumglaset kommer...Kvällsbild på Lilla Huset./Peter

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar