tisdag 29 april 2014

Färdigt för gjutning

Det här tycker jag om. När det doftar blommor hela dagarna.Idag har hela hantverkartrion följt av varandra. Först kom Jocke ,kastade in armeringsmattan och nöp lite hål i den. Gav några instruktioner om formen, beställde betong och åkte vidare. I like.

Det blir lite konstigt i och med att vi bara gjuter platta för badrummet, teknikutrymmet och kökspannan.
Egentligen är det ju idioti, men vi vill ju gärna ha det där jämrans lergolvet vi drömmer om.

Sen kom Magnus och drog lite elrör till teknikutrymmet för att åtföljas av dagens huvudnummer, Jörgen.
Med Jörgen var det lite mer pill. Vi skulle dra varmvatten och golvvärme i badrummet.

I sista stund kom vi på att det vore en väldigt god idé att även dra slangarna för radiatorerna. Mycket nära vi glömde bort det, då hade vi varit kokta i skit.

Radiatorrör som kommer upp med 80 mm cc. Gillar fixturerna som tvingar slangarna till 90graders böjar.
PEXen var väldigt styv och bråkig. Skumglaset var även det omedgörligt, det blev en enorm friktion mellan PEXens skyddsrör och skumglaset när man skulle dra fram det under armeringsnätet.Många slangar. Från vänster, vattenservisen, fyra kallvattenledingar, tre varmvattenledningar och två golvvärmeslangar. Bakom skymtar tomma rör för elledningar.En spygatt till teknikutrymmet fick vi krångla genom armeringen och bort till golvbrunnen.
En sula för bärande pelare till höger.Här försöker man dra ner på tekniken, och ändå blir det så här. Fast jag har ju sett betydligt större slangdragningar ute på internätet.


Lyckades beställa takavvattning på hemvägen. Verkar landa på runt 6500 kronor, och levereras den 14e maj. Anledningen till det sena datumet var att vi då slapp frakten tack vare en samleverans. Vi ska nog hålla oss sysselsatta till dess ändå.

Blev bländvita grejer från storfirma. Kvalitén blir förstås inte lika bra som om plåtslagaren gör det, men bra mycket billigare då vi kan montera hela rasket själva.

/Peter


4 kommentarer:

 1. Klart det inte är idioti! :)
  1. Betong kräver massa energi i tillverkning. Alltså bra miljöval att använda bara där det tvunget behövs.
  2. Ni vill väl åt alla de där bra egenskaperna som lera har? Fuktbuffring och mindre kallt än betong och allt vad det nu är?
  3. Hade det verkligen känts som "ni" med betonggolv? Det är väl ganska mycket med huset som hade kunnat gjorts på "enklare sätt", allra enklast hade väl varit att köpa nyckelfärdigt? ;)

  /Annika

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, men det är mycket roligare om du skriver det. =)

   Radera
 2. Varför menar så många att bekräftelse är något skämmigt och onödigt? Mänskligt möjligen? :D

  SvaraRadera