måndag 7 april 2014

Mellandagar med extra mjäk

Vi går i väntans tider på att lättreglarna till stommen ska komma. Gör inte så mycket. Min kropp och mitt sinne behöver återhämta sig efter jobbet med grunden.

Finns en massa smågrejer att göra. förutom att bara mysa runt och filosofera. Bygga trappa in och ut ur grunden till exempel.Inventera reglar och lägga dom i den ordning de ska användas. Kom levererat i lager med det som ska användas först längst ner...

Justera pallningen så de inte ligger och blir skeva. Täcka ordentligt. Tydligen förstörs mycket material på byggarbetsplatser.Det smidigaste sättet att reglar väggar är tydligen liggande på plattan eller bottenbjälklaget.
Visste inte jag.
Byggde en bänk som väggen kan ligga på. Får se om Snickar Jocke godkänner den.En promenad bort till ett närliggande bygge utfördes. Var ingen där man kunde säga hej till. Ska visst vara RiksantikvarieÄmbetet som ritat det. Spännande.

Ser ut som att det ska bli en krypgrund och Alba-balkar. Utsättningsprofilerna ser lite rappliga ut.
Grävmaskinen hade kört ner några också. Eller så fattade jag fel och är dum i huvudet.Utsikt från dasset. Ingen kommer på besök osedd när man skiter här, inte.Hoppas lättreglarna kommer imorrn. De ska ha gått från fabriken i torsdags. Verkar vara lång leveranstid på sånt.

/Peter

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar