fredag 11 april 2014

Resa bottenvåning, och byggställning

I torsdags började vi med stommen. Efter sedvanlig förvirring och ritningstydning kom vi igång med regelspikandet under SnickarJockes ledning.

Att hammarspika tröttnade Jocke snart på, och åkte och hämtade sin gasdrivna spikpistol. Nu förstår jag meningen med en sån. Mycket snabbare, och inget hoppar ur läge av hamrandet.Vi spikade ihop liggande på den där smala bänken jag gjort. Funkade faktiskt över förväntan. Så här långt kom vi. Långsidorna reste vi i två sektioner och platsbygger sista biten i mitten.På torsdagkvällen plockade vi ihop och ställde fram vad byggställning vi behövde. Tog en bra stund, lätt två timmar. Sen kom Östen och körde ut det på fredagsmorgonen.
Jocke tyvkte vi skulle ha ställning runt hela bygget, så det blir lite fart med övervåningen och taket.Här för jag över ritningen till syllen och hammarbandet.Annika och Jocke häftar syllgummi. Askallt, snålblåst och regn. Mys.Annika prövar ytterdörren för första gången.Dagens stordåd blev ställningen. Jädra grisjobb. just nu känns det som att ställningsjobbet tar längre tid än att resa hela huset. Kapa och sätta upp en lösvirkesstomme verkar faktiskt gå ganska fort.Springer runt och städar samtidigt som jag äter lite lunchrester ur grytan.Vi fick lite eld i röven nu. Ställningen kostar ungefär 500 kronor om dagen i hyra. Full fart framåt alltså.Hinner inte skriva så utförligt, måste tvätta, laga mat och sova också... Bara ställningsbygget förtjänar något uttömmande.

/Peter

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar