fredag 16 maj 2014

Korrigera hängrännan

Felet jag gjort var att hängrännan tydligen ska luta lite utåt för att tratten ska peka rakt ner. Bockade bara om så många krokar som behövdes för att få den biten rätt. 
Eftersom jag kapat krokarna passar de inte längre i bockningsmaskinen. Pust och piss, men nu är det någorlunda ordnat.

Satte dit ändpluggarna också.Jag antar att man på fina hängrännor falsar alla skarvar och linoljemålar. Då blir det ju tätt. På industrigrejer blir det glipor som man fultätar med Sikaflex eller nåt.
Hade en utgången tub som jag kasserat från jobbet. Grå, men det syns inte från backen.På jobbet brukar vi täppa igen öppnade tuber med en engångshandske. Skruva loss pipen, tryck in den så långt som möjligt i tummen, vik över och skruva tillbaks. I handsken så att säga, så nitrilgummit tätar gängan på tuben. Ibland funkar det och det härdar inte i tuben, ibland inte.Mamma kom förbi på eftermiddagen och putsade slickerslagret på insidan. Hon tyckte det var en trevlig sysselsättning, det var ju bra!Många besök idag. Satte lite nät på utsidan och gjorde fönsternischen i norra köksfönstret. Lämnar facket bredvid obalat då elcentralen ska in där. Glömt köpa den. Fixar nästa vecka./Peter

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar