torsdag 15 maj 2014

Pröva på att sätta hängrännor

Hämtade grejerna till takavvattningen imorse. Velade lite om vi skulle montera dom direkt, så de var i vägen när man lade teglet. Eller om man skulle vänta så teglet var i vägen när man satte dit hängrännan.

Provlade nedersta raden tegel, krokarna behövde ligga på rätt ställe i kuporna för att inte teglet skulle lgga ojämnt. Givetvis stämde inte teglet med taklängden. Vi får kapa raden längst bort. Då har man lärt sig det. Takteglet bestämmer hur långt taket ska vara.

Jag hade ett elände att få till rätt vinkel på rännkrokarna. Ovana, okunskap och inkompetens i skön symbios.
Fick kapa av en bit hängränna och sätta i för att se. Innan blev det riktigt fel.Lagt ut krokarna och ritat ut fallet. Ska gärna vara ett fall på 0,5 cm/meter. Men det kan man tydligen offra lite mot att rensa hängrännorna oftare.Lånade en bockare från järnhandeln där vi köpte plåten. Skruvat fast den i arbetsbordet i containern.På med armen.Och bocka till min mödosamt inställda skruv.Glömde numrera och blandade ihop allt. Sortera och göra rätt.Längden på krokarna konkurrerade med fågelbandet, och hålen stämmer inte. En massa tid på att kapa och borra. Förmodligen finns det ett rätt sätt att göra detta.Provar att dra fast med ankarskruv.Framme vid första skarven. Såna här grejer är ju rätt fantastiskt ändå. Skarven bara klämmer man fast med händerna.Något är fel. Muggen pekar snett. Fan! Jag skulle kunna spy på mig själv. Imorgon får jag plocka ner och göra om. Vill hem.Annika har varit duktig och balat på i alla fall. Så dagen var ju inte helt förspilld.

/Peter

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar