fredag 9 maj 2014

Vidriga hundägare, och putsmaterial

Alltid lika mysigt när hundägare lämnar små souvenirer efter sig. Precis där man går upp till Lilla Huset också. Tack som fan.Befab kom förbi med ett rejält lass lera. De verkade vara glada över att åtminstone ett lass av typ hundratjugototusen inte hamnade på schakttippen. 17 ton hade killen fått med sig.Riktigt proffsig dumpning. Här behöver vi inte bära långt. Leran var rätt så torr vid grävningen, så allt är i lagom hanterbara klumpar.
Seg och fet. Det går knappt att få in spaden i kockorna. Det är som att försöka gräva i kött eller nåt.

Kunde inte låta bli att lägga en sats på blötning i Rasmus badkar.Annika har målat första varvet på takfoten. Ett kvar. Känns som att vitt blir bra!Benny kom förbi med ett litet lass putssand. Jag beställde bara 4 m3 så länge, var osäker på hur stor plats det skulle ta. Nu ligger det lagom så man kan gå till containern, och runt tvångsblandaren.På vägen hem åkte vi förbi närmsta mjölkbonden och kollade på bajs. Det står ju i bibeln att bajset skola vara färskbajsat, men det är ju rätt jobbigt att lösa, rent logistiskt.
Jag har ingen lust att skena runt i hagen och skotta upp färska koblajor. Och heller ingen större lust att hänga där varannan mjölkning för att plocka vad de skiter ur sig vid mjölkningen.
Nu står de väl inne på natten i ch för sig. Man skulle kunna hänga på låset och norpa åt sig vad de skitit under natten. Innan gödslingssystemet drar ut det i flytbrunnen.
Lutar åt att skrapa det översta från en av djupströbäddarna istället. Det gick ett gäng dräktiga mjölkkor på bädd i ett av husen. Ska fundera lite till.

/Peter

2 kommentarer:

 1. Går inte hundbajs lika bra som kobajs, då? ;-)

  Leran är alltså till att putsa halmbalar? Vad fyller gödseln för funktion, egentligen?

  Det är ett jätteroligt projekt att följa - fortsätt skriva!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hm. Halmbaleriet har ju alltid varit så långt fram i tiden att jag aldrig brytt om att skriva nåt om det. Plötsligt är vi där.
   Får ta tag i det.

   Tack för värmande ord! Nu orkar jag skriva några veckor till!

   Radera