lördag 14 juni 2014

Årets semester

Blev en utflykt till Österbymo och Eksjö.

Det var hönsbytardag i Österbymo idag. När startskottet för handeln gick vid tolv ringlade sig kön lång framför vissa stånd, utan att vi fattade varför. Härligt att vara oinsatt ibland.

Vi kom fram till att vi har smakskillnader. Jag gillar stora, köttiga höns. Favoriten var dessa Maraner som ivrigt sprätte sönder marken efter godsaker med sina enorma klor. Alla begapare verkade inte stressa dom nämnvärt.Annika gillar små, söta härdiga höns. Vi får nog ha två sorter, så alla är nöjda.


Vidare till trästaden Eksjö. Annika påpekade att man verkade lägga mer krut på putsattribut på trähus än på själva putshusen.

Det är mycket tankar som snurrar runt nu om olika putsstrukturer, omfattningar med mera.
Trevlig stadskärna att vandra runt i.Var tvungen att stanna på vägen vid ett hus med mitt favoritstuk. Vitputsat mindre hus i enkel stil...Man bekymrade sig alltid om att slätputsa runt fönster och knutar på hus före funkisen. Efteråt sket man i det. Båda funkar ju, men vilket funkar bäst? I stil påminner ju vårt hus en del om perioden före funkisen.Snygg inputsning av lämpfästet. Jag gillar spritputs om den är väldigt mjuk, så man kan stryka handen över huset. Skarp spritputs hatar jag.Framsidan. Lunetter över varje fönster på bottenvåningen för att lyfta.En så kallad jävla idiot  har varit framme och putsat. I alla fall runt fönstren. Man har putsat in karmen helt på undersidan och skitit i fönsterbleck. Så vattnet kan rinna rakt ner och röta upp karmen och timmerstommen.Fint hus annars! Ruttna i frid, min kära./Peter


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar