onsdag 27 augusti 2014

Grannarna kan också, lerkalk och finbesök.

Mycket jobb den här veckan. Åtta timmars övertid på två dagar, då blir det inte mycket fritidsjobb.
I helgen var vi förbi och kollade på våra lägenhetsgrannars blivande hus. 

Det ska bli ett tvåvånings lösvirkeshus från Fiskarheden. Idag var huset täckt med skivor på utsidan, takstolarna var på och råspontluckorna påbörjade. Det går undan. Ställning uppe med, förstås.Annika väter vidare. Vi smetade på en sats lerkalk i söndags med Mors hjälp. Tyckte utstockningen blev väl mjuk vid monster regnen härom veckan.Västergaveln skyddad där det räknas. Det här är putsen som jag tycker är roligast. Smidig att lägga på, man täcker stora ytor på en dag.När jag kom till bygget efter jobbet idag stod Annika och språkade med en obekant herre. Det var inte vilken nyfiken besökare som helst, utan ekoarkitekten Varis Bokalders som var ute och inspekterade.

Han hade noterat huset under en badutflykt på semestern och återkom nu på väg till en föreläsning i Jönköping. Blev lite starstruck, mycket av det här huset kommer ju från hans och Maria Blocks bok Byggekologi.Väldigt roligt att träffa honom, var lite overklig känsla efteråt. Vilka sammanträffanden livet bjuder på ibland.
Hör av dig i förväg nästa gång Varis, så bjuder vi på mat!

/Peter

2 kommentarer:

 1. Hej Peter! Det är roligt att följa din blogg! Ni är ju steget före oss i ert byggande, å vi undrar ifall vi kan ringa till er och bolla några frågor?! Det vore guld! Vill du maila ditt nr till Marcus, anvegard(at)gmail.com?! Så ringer han upp dig, när det passar dig!? Vänliga hälsn Christine Anvegård (www.halmfrid.wordpress.com)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nummer på väg! Teknikens under. Påminner mig om att det var länge sen jag kollade på ert bygge!

   Mvh
   Peter

   Radera