onsdag 13 augusti 2014

Hur man dräper ett hus

Vi tog en liten bensträckare idag och kollade på ett övergivet hus längs med vägen. Ytterväggen har satt sig rätt duktigt, kolla karmen. Huset hade även den brantaste trappa jag någonsin sett.
Golven i salarna nedruttna. Kollade inte övervåningen, ville komma därifrån helskinnad.Kvarlämnat flygfotografi. Ser otroligt prydligt ut med odlingarna och kaffegrottan. Inte en skräphög att skåda.

"Vad fan hände egentligen?" Undrade Anders.
Antar att en oansvarig eller senil ägare räcker. Särskilt när huset ligger så lågt som det här gjorde.Någon helt otrolig underbegåvning verkar ha försökt renovera huset genom att gjuta på en extra betonggrund utanpå fasaden och därigenom skrivit på husets dödsdom.Förutom vattnet som den extra grunden suger upp underifrån blir det en fin damm för regnvatten från fasaden.Tycker det känns som om hela huset har lite slagsida framåt.Elmätare installerad 2008.Den här bilden säger allt. Nedersta stockvarven är så ruttna att huset sjunkit ner en bit i "nya" grunden. Putsen har inte följt med utan trycker upp så att fönsterblecket pekar uppåt!Stackars lilla huset. Du är nog bortom all räddning.

/Peter

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar