tisdag 2 september 2014

Dreva dreva

Dagens bajsmacka. Dreva färdigt västergaveln. Att mosa in halm i alla springor så det blir stumt kräver hårda fingrar och ett hårt tålamod. 

Där var utsidan klar...Och där insidan. Tog från halv åtta till elva, fast det var en långfrukost inklämt i de timmarna också.Omväxling i drevet, nu lindrev runt fönstret. Insidan drevade Annika innan vi byggde nischerna. Smidigast så om det går att lösa. Mer plats.Fick efter drevningen en stor längtan efter att se något annat än vår byggarbetsplats. Lösningen, någon annans byggarbetsplats! En km bort har det påbörjats ett lågenergihus, och jag hade sån tur att byggherren själv stod och pysslade med trappen till det enorma trädäcket.

Han har väntat bra länge på byggelemten, de skulle kommit innan semestern egentligen. Om tre veckor nu kanske. Det ska bli lite speciellt, de ska använda samma väggprincip som till ett kylrum på lastbil.
Glasfiber, fogskum och glasfiber om jag förstod rätt.

Undrade lite om det inte varit ett helvete att väga av alla dessa plintar i samma höjd. Det hade det.
Ska bli intressant att titta på när det kommer.

Ventilationen var någon tysk variant av värmeväxlare som "flåsade" fram och tillbaks.Resten av dagen lyckades jag bara uträtta detta. Putsa runt fönstret och näta. Dåligt./Peter

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar