torsdag 25 september 2014

Glashelvetet

Möbelsnickaren ringde och hade gjort klart lunettfönstret. Passade på att hämtade fler bågar till slakt hos Skramlaren, det är ju nästan på vägen.

Fick ett infall och åkte för att spionera på en gård jag och Annika kollade på, men aldrig gick vidare med som fått nya ägare. Mycket trevligt hade hänt, jordkällaren var renoverad, murstocken fixad och bastanta odlingar hade växt fram.

Kunde inte låta bli att irra in och knacka på. Verkade vara ett par riktiga hårdingar som flyttat in, Lisa och Janne. Och sånt tycker ju jag är väldigt roligt!
Jag ska försöka bjuda in mig själv och Annika inom snar framtid, verkade mycket trevliga.
Ska läsa sönder deras blogg på lediga stunder nu. Den är allt för söt den här lunetten. Ett riktigt smycke att pryda med!Hålet passar, det var skönt.Glasandet gick svajigt idag. Inte alls lika snabbt och lätt som med Tommy glasskärare.Den här biten sprack av som den skulle, annars var det ett skrik och bök med små tandiga bitar och snedknäck. Hopp och förtvivlan. Mest förtvivlan.Hata hata hata.Nailed it. Jädra skit. Typ en kvadratmeter glas rätt ner i soporna.Nästa ultimata spya. Knackat bort allt kitt, dragit bort alla stift, lirkat upp rutan och så spricker den rakt av. Läktbitarna jag lade under var för klena. Mitt fel. Inte för att det blir roligare för det.Den här biten ska jag väl få ut nån liten rut usling ur.Jag ger upp. En hel dag och jag lyckades få fram nio rutor som med nöd och näppe duger till dörrarna. Ser ut som om Jokern från Batman skurit dom. Heath Ledgers Joker, inte Jack Nicholsons. Lunetten får glasmästaren skära till. Trött på den där skiten nu.

Jag har i alla fall lärt mig hur det ska låta när man inte fått ett bra skär. Och att en bra glasskärare är väldigt viktigt.

/Peter

3 kommentarer:

 1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 2. Fint fönster! Vi har varit nyfikna på att titta in. Har sett bygget på håll. Jan brukar ha hårt och absolut rent, plant underlag för glasarbeten. När man knäcker av måste man göra det mot rak kant. Antikglas och en del andra sorter är svåra! Hälsningar Jan & Lisa

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ni är så välkomna! Förra gången gick det betydligt bättre, men jag ska prova med hårt underlag istället för filt nästa gång.

   /Peter

   Radera