tisdag 9 september 2014

Regnig tisdag

Bestämde diktatoriskt att det var vilodag igår, och dags för årets biobesök. Två av tre presentkort hade dock gått ut 2012. Tack ändå farmor, du är bäst! 

Idag offrade jag flera minuter på att försöka ta en bra bild på Annika när hon målar vindskivor och vattbrädor på västergaveln. Blev inget bra ändå. Hennes regnställ fungerar dock ypperligt vad gäller att hålla nederbörden borta.Utstockningen kryper långsamt framåt. Väntar andäktigt på lunettfönstret. Har inte full koll på hur vi ska bygga in det, så vi lämnar en generös fyrkant för improvisation. Hoppas den är generös i alla fall...Ställningen har också krupit en bit framåt. Kröp till korset och köpte två 45*95 reglar till. Nu finns det så hela södergaveln kan putsas. Väntar en smula otåligt på att utstockningen på gaveln torkar färdigt så vi kan lerkalka den och köra loss på östergaveln. Halvdant torkväder nu.
Några lager färg som ska upp på taket först med.Vid det värsta regnet idag roade jag mig med att regla upp insidan över fönstret inför halmen om ett tag. Mest för att ta bort ännu ett hål för duvjävlarna att flyga in och bajsa sönder.
Små inbillade segrar.Pluggar nu politik med viss frenesi. Nästan bestämt två av tre val inför söndag. Jobbigt, men måste göras.

/Peter

2 kommentarer:

 1. Hej!

  Mycket intressant blogg, vi bygger något liknande och tänkte bala och putsa till våren/sommarn. Vi skriver inte så mycket om det men lägger ut lite bilder på FB, sök "Ekohuset i Gammelsträng" om ni har lust.

  /Niklas

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ojojoj.. Rundtimmer. Stenhårt. Ska jag mysa med efter maten!

   /Peter

   Radera