söndag 23 november 2014

Lunetten får innerglas

Annika fick i hemuppgift denna veckan att måla listerna som håller fast innerglasen på dörrarna och lunetten. Jag är mycket stolt över min torkställning för övrigt.Vi prioriterade upp det här lite, det blev problem med kondensvatten på enkelglasen när det var snö för några veckor sedan.
Glas behövdes också skakas fram till dörrarna, Annika slaktar en båge från Skramlaren.

Jag har tappat all tilltro till mig själv som glasskärare. Vi dumpade glaset med önskelista utanför glasmästaren, så har han nåt att göra i veckan.Ytterglaset tvättat på insidan, tätlist klistrat och listerna fastskruvade. Standard är väl att spika dom, men vi hittade inga lämpliga småspik. Små skruv fanns, och det är ju egentligen bättre, då blir det ännu enklare att ta sig in om det skulle behövas.När vi skulle hem såg vi att det börjat byggas neråt till. Här är en kåk som RiksAntikvarieÄmbetet ritat enligt tanten som bygger. Ska bli intressant att se hur dom tänker.
Cellplastgrund, lättreglar, uppvärmd kappsäck och 1o3/4 plan verkar det bli i alla fall.

Känns som en blöt, mörk och tråkig tid att bygga lösvirke.Frigolitmannen har fått upp sin stomme i veckan också.Han höll på att karva ut för elskåpet på baksidan. Mycket skärande blir det./Peter

1 kommentar:

  1. Fint, men ska ni inte ha bomull mellan glasen? /M

    SvaraRadera