tisdag 12 maj 2015

Isokerna mantelskorsten, del 9 kanske?

Började öppna taket för skorstenen igår. Enligt instruktionen från Isola skulle man lägga butylgummi under ströläkten. Fy fan vad den hade satt sig i takduken.Redo för sticksågen.Lodat fram skorstenen och borrat hål i hörnen underifrån.


Kändes lite bittert att plocka ner en massa tegel som man svettats med att få upp.
Lika nöjd med dasset i år som förra året. Snyggast i körsbärsblom.Ponor har passerats. Duken är uppslaktad, dags att hämta sticksågen.Hittade en halvfärdig skorsten under! Med tanke på hur pisstungt det är, är jag glad att det bara är några meter kvar.


Där var den potentiellt jävligaste biten på plats. Det var ganska långt att sänka ner den, och inget utrymme runtom att få grepp om.


Ute ur taket.Den här innovationen gjorde monterandet mycket enklare. Ett bärhandtag och en 5*100 mm träskruv från varje håll.Skruv...Trött överallt. Dom är tunga att släpa upp för stegen, kräken. Det här är sista för denna dagen.Ny dag. Ont i benen. Först kl tio orkade jag gå ut och fortsätta. Fick bygga en avlastningshylla att sätta ner bitarna på och hämta andan innan slutliga lyftet. 

Hann, eller orkade bara montera två lådor. Ringde sotarmäster, skorstenen skulle nå en meter över taktäckningen där den går ur taket på ovansidan. Det betyder exakt en låda till.

Man vill inte att skorstenen blir över 1,2 meter, för då kräver reglerna att den ska ha stegjärn.Blev ingen sista bit, regnet kom. Plastat in chabraket och tätat på sidorna./Peter

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar