lördag 9 maj 2015

Lastcyklar på prov

Det blev ett besök på Cargobike idag. Kul att provåka några udda skapelser och studera hur barnfamiljerna vällde in. 

På den här modifräsen får man plats med en halvpall åtminstone. Fast nu är det ett barnfängelse på den. Läskig att cykla på dock när man var ovan. Är nog intet för halt väglag heller.Annika sliter hårt och skjutsar mig i korgen på en midjestyrd trehjuling. Nej, den var faktiskt helt okej även med rejäl last. Bättre än när den var tom. Klart, en lastcykel som för sig bäst tom låter ju inte så rimligt.Den här har utrustats med Sverigegodkänt elhjälpsystem. Så fort man rör på tramporna drar den iväg med full fart några sekunder. Avskyr det. Jag fattar inte varför den sämsta lösningen är vad som måste installeras i Sverige.
Det är väl för att man inte ska vilja köpa elcyklar.

En sån här maskin med eldrift är verkligen ett potent fordon, hur som helst.Den här tvåhjuliga lastcykeln har ett intressant vred som låser framgaffeln. Bra grej. När man ställer cyklar med tunga framgafflar välter dom åt sidan och drar gärna med sig alltihop rätt ner i backen.Det här är en cykel som försöker vara både två och trehjulig på samma gång. Framdelen kan plockas bort och blir då en barnvagn. Framgaffeln kan man istället sätta ett vanligt hjul på.

Den var ingen höjdare som trehjuling, svängradien var helt enorm. En lastbil är snudd på smidigare.Det blir ingen lastcykel i det här hushållet, en kärra känns mer flexibelt.

/Peter

3 kommentarer:

 1. Jag som nu är inne på lastcyklar! men kanske bättre som du säger att hänga på en kärra? Jag kommer cykla på backiga, grusiga gropiga vägar. En kärra på borde bli väldans billigare också... (elmotor är ett måste dock)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dom är ju svårt häftiga! Ska man köra med lass var och varannan dag kan det nog vara en fin investering.
   Jag känner egentligen att jag vill köra lass med cykeln rätt sällan. I minst 95% av cyklingen räcker vanliga cykelns lastförmåga för mig.
   Då är det nog rimligare att skaffa en kärra i mitt fall om jag ska ha nåt.

   En sån där trehjulig lastcykel kommer förstås riktigt till sin rätt på vintern..

   /Peter

   Radera
 2. Jag får avvakta ett litet tag till och se hur mina rutiner blir om jag råkar få något jobb, som det är nu barkar det åt att jag kommer kuska hit och dit över bohuslän. Då får det nog fortsätta bli bil..
  /Veronica

  SvaraRadera