torsdag 14 maj 2015

Tätning av skorstenen mot taket

Inte fått mycket gjort idag. Som alla andra dagar med andra ord. Jag har dock lyckats täta skorstenen mot taket, vilket var dagens beting.

Skurade först bort all nedrasad puts och fäste upp takduken mot skorstenen med en fogmassa för tak och sånt. Den var horribel att trycka ut med fogpistolen, trodde fingrarna skulle gå av, typ.
Verkar vara temperaturkänslig, en stund i solen så var den lite lättare att få ut.Flexwrap måste vara världens porrigaste tejp. Man kan vika den runt hörn, helt fantastisk funktion.
Börjar i nederkant, även den här får en sträng fog mot skorstenen utifall att.Antar att det här är ovansidan, eftersom den är lagd över den andra eventuellt vatten rinner av och inte in under tejpen.Är duktig och lägger en avslutande tejp upp på nockbrädan.Nästan klar med formen för skorstenskronan. Översta brädvarvet kvar att skruva dit, sen är det dags att börja slava med brukshinkarna.

Kan inte gå åt nåt mycket bruk, men det tror man alltid när man ska gjuta något.Ska bli riktigt fint väder imorgon också, får väl täcka med plast och lite så det inte härdar för fort.

/Peter

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar