tisdag 6 oktober 2015

Mattläggaren har anlänt

Regeringen har redan glömt hur mycket svartjobb man raderade när man införde ROT avdraget. Nu ska det minskas ned ordentligt till årsskiftet, med följden att det är väldigt svårt att få tag på hantverkare.
Efter nyår har dom inget att göra. Bra tänkt.

Men nu har en mattläggare förbarmat sig över oss. En Annan Peter dömde raskt ut mitt golvjobb. Det dög till klinker, men inte till matta. Han fick vackert spackla om hela skiten.Bra att vara hemma och kunna svara på alla frågor. Blir ju en del då många av mina lösningar grundar sig i inkompetens, och måste lösas på något sätt. Våtrumsmatta är inte kompatibelt med bucklig skorsten, till exempel.

När vi inte resonerade om lösningar gjöt jag en sockel för kökspannan.Nu har mattläggaren åkt vidare. Golvet är bra mycket slätare, och några områden som befanns ha för lite fall är fixade.
Värmefläkten får stå och värma upp så det torkar ur lite, och limmet fäster imorgon.Slaktade bort vad kilon jag hittade på kökspannan. Kanske 40 kg försvann inför installationen nästa vecka. Gör smågrejer jag lätt kan släppa om Peter undrar något.Hm. Skiten spricker. Kanske för att jag fick slut på finbetong och rörde ihop några slattar bruk från andra säckar. Var väl inte kompatibla. Det är nog strunt samma, ingen kommer se det.Spillet från kökstaket räckte till den lilla snutten tak i hallen. Nästan, det felas 2,5 cm. Sätter nog en list istället./Peter

5 kommentarer:

 1. Värt lite svartjobb om några svenssons inte river ut sina kök eller sina gamla fina fönster på tippen på inrådan av fartig hantverkare i BMW.

  SvaraRadera
 2. Kan man inte se på rot- och rut som att alla tjänster är för högt beskattade? Varför kan man inte få rut på massage? På fruktträdsbeskärning? Rot på anläggning av en köksträdgård?
  Vad gäller de gamla fina fönstren tänker jag att rotavdraget snarare är ett incitament att behålla dem och låta en snickare renovera?
  Eller är det de nya PVC-fönstren som är för billiga? Har vi kanske för LÅG skatt på varor? :D
  /Syster Yster

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är väl en sån grej politrukerna inom iaf miljöpartiet diskuterar ibland.
   Ett sänkande av skatten på arbete och höja momsen för att straffa ut nyköp av pryttlar.

   /Peter

   Radera
 3. Jag hade velat ha skatteavdrag på liveband! DÄR har vi en yrkesgrupp som jobbar i motvind om de försöker köra vitt. Vilka mysiga fester man skulle kunna ha!
  /Syster Yster

  SvaraRadera
 4. Vet inte hur det ser ut där pannan ska stå men dra på mattor med glatt underlag är ryggbesparande. Sen om man måste lyfta kan man ta några reglar och sätta spännband under pannan så att man får bättre grepp och bra lyfthöjd.
  /Jan

  SvaraRadera