fredag 29 januari 2016

Rörorgie

VVS-Rikard har varit här idag. Och kanske VVS-Jörgen. Saker har hänt, mycket trevligt.

Om man vill kan man duscha nu. Säkerligen ingen trevlig upplevelse, bara kallvatten. Jag väntar nog innan jag prövar.Trevlig rördragning under handfatet! Här får man in två hyllor om man skulle vilja. En liten kran till tvättmaskinen också. Mycket bra. Lite städning, så kan vi skjuta den på plats sen. Vattenlåset i golvbrunnen ska sättas i också, det hade jag glömt lägga fram.Åh. En bottenventil. Så vackert. Det kommer vatten ur kranen också, ett rent mirakel!Det blev massvis med plats kvar under trappan. Den ska vi vårda ömt. Känns skönt att jag vet vad typ alla grejer här går till. Ska be Rikard gå igenom allt för oss.
Lade någon halvtimme på att städa upp rörmokarspillning. Massvis med kartong, slangstumpar plastpåsar och rörbitar.Expansionskärlet inpetat så långt dom kunde. Jag är mycket nöjd. Sug på det era jävla VVS-konsulter på VVSOM som ansåg att det aldrig skulle gå, och tog 8000 spänn för den kompetensen. Usch.Ja. Mer rör. Cirkulationspumpen till radiatorerna hamnade längst upp. Antar det ska isoleras lite rör sen.En ventil här jag inte vet vad den gör, men den syns inte här. Sitter bakom cirkulationspumpen. Det är nog nån tryckbegränsare förresten.
Elektrikern behöver komma nu och koppla in alltihop. Sen kan vi få varmvatten!Dags för sotarmäster att komma och besikta pannan och skorstenen. Det är många som ska ha sin del av kakan. Cirkulationspumpen för kökspannan skymtar längst in.
En liten avtappningsventil längst ner på inloppet också. Trevligt.Inga rör inkopplade till solslingan. Måste fråga Rikard om man ska förbereda och dra upp rör en bit, eller om det kan vänta.En radiator inkopplad, tre kvar.Fyllde på sågspånskrukan igår. En fyllning har redan konsumerats. Är sjukt nöjd med dasset hittills! Luktar absolut ingenting, mindre än en vattenklosett. Och ingen risk att det plaskar upp i röven heller. Ett livsmål uppnått./Peter

1 kommentar: