I bokhyllan

Tänkte att en lista med bra böcker kan vara ett sätt att öka karmakontot. Helst länkar vi till svenska bibliotekens system Libris, i värsta fall t.ex. Adlibris eller Amazon.

Odling/djurhållning

The Small-Scale Poultry Flock
Det här är den bästa bok om fjäderfän jag läst. Skit i de svenska böckerna, Harvey Ussery tar det hela femton steg längre. Inget gull om att det är fint med tre hönor i trädgården. Fåglarna sätts i arbete med att skapa kompost, ägg och kött med mera.
Det gås igenom hur man ger dom den bästa maten, så att de i sin tur ger oss den bästa maten, hus, slakt, avel och så vidare. Jag gillar verkligen att han är så intresserad och kunnig om både fåglars och människors näringsintag för optimal hälsa.
Harvey har även en mycket bra sida om självhushållning och odling som är väl värd en genomläsning.


Hälsa

Nutrition and Physical Degeneration
Efter att ha råkat döda sin son med en rotfyllning bestämde sig tandläkaren Weston A Price att gå till botten med varför människor hade så dåliga tänder och så dålig hälsa.
Han ägnade 1930 talet åt att resa runt och besöka en mängd grupper urinvånare för att utröna varför de var så friska.
1939 släppte han boken Nutrition and Physical Degeneration. Det är den bästa boken om hälsa jag någonsin läst, och även en fascinerande skildring av många folks metoder för att överleva.
Lite tungläst på grund av den gammalmodiga engelskan, men hoppar man förbi introt till sidan 27 är man snart fast.


Utvecklande

The war of Art.
Lyssnade på ett föredrag. Frågan den framgångsrika kvinnan fick var; vilka tre böcker tycker du man ska läsa för att komma vidare med sig själv?
Hennes svar:
The war of Art.
The war of Art.
The war of Art.
Helt klart en köpebok. Har den på nattduksbordet. Skriven av Steven Pressfield.

Dying to be me.
Anita Moorjani. Finns på svenska för den som känner för det. Döden gav mig livet. Går att låna på biblioteket, så gör det!
En bok om en kvinnas nära döden upplevelse. Hon var över på andra sidan och valde att komma tillbaka. Hennes kropp var härjad av cancer och enligt alla läkare fanns det ingen chans att hon skulle överleva. Hon berättar om sin resa genom livet, döden och tillbaka igen. Jag grät och jag fick djupare förståelse för livet.
Vissa saker berörde mig mer än andra. Ska helt klart läsa den igen. Den ligger på beställningslistan på bibblan.

1 kommentar: